HANNE LISE THOMSEN PUBLIC ART PROJECTS 2002 -2016

Udkommer på forlaget REALLY SIMPLE SYNDICTION PRESS

http://rssprss.net/

tekster af:

Det nære i det fjerne

Hanne Lise Thomsens anvendelse af fotografiet

Mette Sandbye Institutleder, professor

Urban diversitet

Ditte Vilstrup Holm er mag.art. i kunsthistorie og kunstkritiker ved kunsten.nu.

 

MEMORIES 2018

Sketch for competion Tartu, Estonia

 MEMORIES vil inddrage beboerne i kvarteret omkring RAASMATUKOGU, og skabe et socialt rum hvor de enkelte beboere interagerer med egne fotografier med deres personlige historie. Fortiden, nutiden, det velkendte og daglidags, de personlige memories, umiddelbart forskellige, men ofte parallelle omdannes til en synlig mangfoldighed.

 MEMORIES vil på den måde sætte oplevelser i relief og udfordre opfattelsen af byens  sammenhængskraft. De vekslende billeder vil kaste lys på bygningerne og skabe en stemning, der veksler mellem det intime og episke. Lysprojekttionerne vil inkorporerer vinduer og døre l bygningen og tilsammen danne et kalejdoskopisk univers.

 

PASSAGE 2016 Copenhagen

passage_06a3341

Billedmontage

Projektets ide var at vise fotografiske billeder af syriske flygtninge og sætte fokus på det enkelte menneskes historie. Vise hvordan flygtninge ser ud, hvor forskellige de er, og hvordan de alligevel ligner os.

PASSAGE skulle ses som en kommentar til den igangværende debat om flygtninges ophold i landet, og projektet fokuserede på en åben og inkluderende kommunikation i det offentlige rum.

I montageform blev vist en række narrative og visuelle repræsentationer af flygtninge, som tog sit udgangspunkt i deres egne fortællinger og personlige rum. Omkring 6o posters fortalte historien om hvordan det opleves at efterlade familie, venner og ejendele for at begynde et nyt liv i en for dem ukendt del af verden.

 PASSAGE var placeret under Dronning Louises Bro på Nørrebrogade, hvor tunnelen samt tilstødende mure indgik i montagen som dækkede et areal på 165 meter. Tunnelen er en passage omkranset af Peblinge og Sortedams Dosseringen og et optimalt sted til at fortælle historien om mennesker på vandring.

Info: http://www.passage2016.dk

 

PUBLIKATIONEN INSIDE OUT ISTEDGADE

Billedkunstner Hanne Lise Thomsen har researchet og indsamlet materiale til INSIDE OUT ISTEDGADE,   ved at udvælge og besøge 40 lejligheder i Istedgade.
Beboere, der gennem flere generationer har boet i gaden, samt unge børnefamilier som er flyttet hertil, er med til at skabe en fælles visuel fortælling som udfordrer vores opfattelse af byrummet.

Publikationen indeholder billeddokumentation af videoinstallationen Inside Out som blev projiceret i Istedgade i september 2015 på Gasværkvejens skoles gavle. Samt billeder og fortællinger fra Istedgade-beboere, butiksindehavere og professionelle aktører om livet i og omkring gaden.

Publikationen er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond og Københavns Kommunes legat til Stadens forskønnelse og almene bedste. Styregruppen bag projektet består af repræsentanter fra Statens Kunstfond og Københavns Kommune: Teknik- og Miljøforvaltningen, Vesterbro Lokaludvalg og Københavns stadsarkitekt.

 

INSIDE OUT ISTEDGADE 2015

En site-specifik videoinstallation af billedkunstner Hanne Lise Thomsen.

Inside Out Istedgade  vil blive vist i august/september 2015 og er iværksat af Statens Kunstfond og Københavns kommune.

http://insideout2015.dk

 

BILLBOARD FESTIVAL CASABLANCA 2015

11054449_10204949282906518_7862175920540499947_o

For more information: http://www.billboardcasablanca.org/

 

WORKING CLASS HEROES

Video projektion i Damaskus 2010 

Overalt i Damaskus tonede billedet af præsidenten Al-Assad frem på byens facader og billboards. For at etablere et modspil til dette ensidige udtryk var projektets ide at portrættere gadesælgerne i Damaskus og lade dem optræde i en videoanimation, som satte fokus på deres individualitet. Ved at inkorporere bygninger i Damaskus var Working Class Heroes synlig for alle og tilførte samtidig stedet en ny rumlig dimension.

(Videoprojektionen blev stoppet af sikkerhedspolitiet)

 

INSIDE OUT SHUFAT CAMP JERUSALEM 2011

                          

Sketch of video projections in Shufat Refugee Camp, Jerusalem

25.0000 Palestinians live in the Shufat Refugee Camp, which was established in 1966 and is situated 4 km north of Jerusalem.

The camp is entirely surrounded by Israeli settlements as well as the apartheid wall which isolates it from Jerusalem.

Shufat Refugee Camp residents are daily exposed to assults from the Israeli occupaing forces, for instance closing of water supply,

raids and demolishing of neighbourhood houses.